A Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola tanulóinak az idei nyáron is lehetőségük volt táborozásra. Június 17-én 22 vidám gyermekkel elindultunk Mecseknádasdra a Bakancsos Házba. A barátságos, tiszta hely, a tágas udvar azonnal belopta magát a gyerekek szívébe. Miután mindenki elfoglalta a helyét és berendezkedett, megbeszéltük a hét programjait, kijelöltük a felelősöket. Az első estét csapatépítő játékokkal kezdtük, majd Gyuri bácsi harmonikajátékára sváb táncokat lejtettünk. A keddi célpontunkra, Ófalura gyalogosan érkeztünk. A szívélyes fogadtatás után a gyerekek kiflit süthettek, megnézhették a tájházat és a templomot, megismerkedhettek a falura jellemző főbb foglalkozásokkal. A megbeszélt programok mellett a gyerekek beülhettek két régi tűzoltóautóba is. A napot német nyelvű filmvetítés zárta. A szerda délelőtt a kreatívkodás jegyében telt, délután a Bonyhádi Termálfürdőben hűsöltünk. Csütörtökön Mecseknádasdot barangoltuk be: Gradwohl Zsolt fazekas bemutatója után a német tájházat tekintettük meg, délután pedig felmásztunk a Schlossbergre.

Bár a gyerekek láthatólag nagyon élvezték a programokat, mégis örültek egy kis szabadidőnek is, mialatt jókat beszélgettek, bújócskáztak, játszottak, zenét hallgattak, társasoztak.

A péntek délelőtt már készülődéssel, pakolással, rendrakással telt. Az együtt töltött idő alatt gyermek is, nevelő is nagyon jól érezte magát, jó élményekkel tértünk haza. Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását!

 ME BGA

Idén ismét részt vettek a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola tanulói és tanárai a „Határtalanul” pályázat programjában. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatoHatartalanul_logo_2019.jpgtt kirándulásra, amely a Villámlátogatás Észak-Erdélyben: Máramaros nevet kapta, 2019. május 14-16. között került sor. 22 tanuló utazott Koltóra. A program során - helyi idegenvezető segítségével - a gyerekek és az őket kísérő nevelők irodalmi, történelmi és földrajzi szempontból kiemelkedő helyszíneken jártak: így többek között a Károlyi család kastélyában Nagykárolyon, valamint az Aranyszarvas fogadónál, ahol Petőfi Sándor megismerkedett Szendrey Júliával. Szatmárnémetiben a Vécsey palotában, a szatmári békekötés helyszínén is látogatást tett a csoport. Ezt követően Nagybányát keresték fel tanulóink, ahol a Képzőművészeti Múzeumban a nagybányai festőiskola kiemelkedő alkotásait csodálhatták meg. A történelmi emlékhelyek sorából természetesen Koltó sem maradhatott ki, ahol egy kellemes délelőttön megtekintették a Teleki kastély látnivalóit, a Petőfi szobornál pedig egy szavalattal emlékeztek meg a forradalom hősének itt töltött idejéről. Az utolsó napon a Gutin-hegy természeti adottságaiban és szépségeiben gyönyörködhettek az utazók. A háromnapos út során a tanulók Koltón az általános iskolába is betértek, ahol az ottani diákoknak ajándékkal kedveskedtek, bemutatták saját intézményüket és szülővárosukat, Mohácsot.

 megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

Az aradi vértanúkról ebben az esztendőben rendhagyó módon, a pécsi hadkiegészítési iroda munkatársainak segítségével emlékeztünk meg. A gyerekek megismerkedhettek egy olyan pályát, egy olyan hivatást választó emberekkel, illetve a munkájuk részleteivel, akik akár életüket is kockáztatják a hazájukért, Magyarországért.

Assisi Szent Ferencre emlékeztünk iskolánkban.

Szerencsés Ilona, aki jelenleg a negyedik osztályt vezeti, várja 2018 szeptemberétől az elsős tanulókat iskolánkban.

A Baranya Megyei Német Önkormányzatok Szövetsége által kiírt sikeres pályázatunkkal lehetőségünk volt, - Szent Ferenc Óvoda -, hogy 35 nagycsoportos gyermekünkkel részt vegyünk egy falulátogató kiránduláson, Fekeden.

Erdei iskola - a csodás természet közelségében…

A Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola minden tanév elején, szeptemberben „Erdei iskolát” szervez, melynek célja: a természet közelségében tanulmányozni a növény- és állatvilágot. Az erdei iskola helyszíne Püspökszentlászló.

Szentlélek: első-belső-felső…

A tanévnyitó ünnepség szeptember 1-jén, pénteken 8 órakor lesz az iskolában.

A mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola hagyományos nyári németes táborára június 19. és 23. között került sor Orfűn, a Pécsi Egyházmegye Szent Márton Házában.

Június 5-én hétfőn a Közösségek ünnepén iskolánk is részt vett.

A Nemzeti Összetartozás Napjára emlékeztünk 2017.június 2-án iskolánkban.

2017. május 21-én vasárnap délelőtt Mohácson, a fél tizenegy órakor kezdődő szentmise keretében bérmálást tartottak a Fogadalmi templomban. A mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola tanulói is részesülhettek e szentségben, melyet Ferenc pápa Isten ajándékának nevezett.

Fizikailag fáradtan, lélekben felfrissülve értünk haza a máriagyűdi zarándoklatról. Jövőre is ott leszünk!

Aktualitások

 

 

 

 okoiskola logo

 

Energiatudatos Iskola page 001

 

 

DSD logó

 

zöld óvoda

Június 2023
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Szent Vér Báta